Sådan transportere du din motorcykel

Ligegyldigt hvor meget du gerne, vil kunne køre på din motorcykel over alt, så er du nogle gange nødt til at få den transporteret. Det kan f.eks. være at motorcyklen er gået i stykker og skal transporteret til et værksted, eller du skal havde flyttet din motorcykel i vinterperioden. Uanset hvilke grund du har til, at skulle havde transporteret din motorcykel så er der nogle forskellige transportmuligheder du kan benytte.

Trailer til motorcykler

Der findes nogle helt specielle motorcykeltrailere, der er lavet til at transportere motorcykler. Denne trailer type kan fås både som en åben trailer eller lukket. En lukket trailer er tungere, men beskytter motorcyklen mod vejret og tyveri. En åben trailer er lettere og mere aerodynamiske, hvilke gør det lettere for bilen at trække trailer og motorcykel. Når du skal læsse motorcyklen så skal du bruge ramper, der gør det væsentligt lettere at læsse motorcyklen.

Motorcykelholdere til anhængertrækket

Du kan få motorcykelholdere der skal monteres direkte på bilens anhængertræk. Disse motorcykelholdere er udstyret med enten en indbygget rampe, eller en separat rampe, der kan bruges når motorcyklen skal op på motorcykelholderen. Før du køber en motorcykelholder skal du tjekke om, din bil overhovedet må bruge en motorcykelholder. En motorcykelholder til anhængertrækket vil ligge en stor vægt på bagenden af bilen, hvilke kan give et dårligt tyngdepunkt på bilens dæk.

Gode råd til transport af motorcykel

  • Brug kvalitetsstropper til at fastgøre motorcyklen til traileren eller motorcykelholderen.
  • Inden du kører nogle steder, så tag fat i styret og skub motorcyklen frem og tilbage og fra side til side, for at sikre dig at motorcyklen er ordenligt fastspændt.
  • Kør langsomt og tag bredere sving end du normalt vil gøre.
  • Når du har kørt 20-30 minutter, så bør du lave et stop for at tjekke om der er noget der har løsnet sig.