Alt du skal vide, inden du køber en motorcykel

Der findes mange forskellige motorcykler på markedet, der alle har forskelligt udseende og forskellige funktioner. Er du ny, når det kommer til køb af motorcykler, er det vigtigt, at du gør mange overvejelser om købet – du skal for eksempel tænke på pris, mærke og kvalitet. Alt dette kan du læse mere om herunder, hvor du får en liste over alt du skal vide, inden du køber en motorcykel.

Teksten er udarbejdet i samarbejde med www.madrassnedkeren.dk.

Hvad er dine behov?

Når du skal købe din første motorcykel, er det enormt vigtigt, at du tænker over, hvad den specifikt skal bruges til, og hvad dine behov er. Skal den bruges til at komme til og fra arbejde? Så skal du vælge en motorcykel, der er topsikret med solidt udstyr og mange kilometer pr. liter. Du kan også overveje størrelsen – skal du have meget bagage med, eller måske en partner bagpå? Der er mange overvejelser, så det er med at tænke sig godt om, inden man køber sin første motorcykel.

Skal den købes fra ny eller brugt?

En af de ting, du også skal overveje, når du vil investere i en ny motorcykel er, om den skal købes helt fra ny, eller om den skal købes brugt. Dette skal du især overveje grundigt, hvis du har en stram økonomi – en motorcykel er nemlig en stor investering med store afgifter. Vælger du at købe en brugt motorcykel, skal du være opmærksom på, hvor god stand den er i, hvor mange kilometer den har kørt og den generelle kvalitet af motorcyklen. Der er desværre mange sælgere på markedet, som snyder med motorcykler og deres kvalitet, så her er det altså med at holde øjnene åbne og undersøge motorcyklen grundigt inden køb.

Hvilken type motorcykel, og hvilket udstyr?

Inden man kommer for godt i gang med at kigge på motorcykler, skal man først og fremmest beslutte sig for hvilken type motorcykel, der passer bedst – har man lange ben og er relativt høj, kan det for eksempel være en god ide at investere i en offroader. Det anbefales ofte at starte med en basic eller city motorcykel, da disse er robuste og lette at styre. Udover at vælge den rigtige motorcykel skal man selvfølgelig også have det helt rigtige udstyr. Som tilkøb til motorcyklen skal man have en robust hjelm og noget motorcykeltøj, der er i god kvalitet og kan holde til en del.

Held og lykke med jagten efter den rigtige motorcykel!