De største misforståelser ved klimavenlige produkter

Mange ved godt, at biler, kød osv. er rimelig dårligt for miljøet. Men der er ret mange ting, som vi ser som klimavenlige, eller meget forurene, som faktisk ikke er, hvad vi tror. Det kan der være mange grunde til. En af de største er markedsføring, og hvad virksomheder reklamerer med. Læs her nogle af de mest almindelige misforståelser om klimavenlige produkter.

Elbiler

Selvfølgelig er elbiler bedre end din gamle skrotbil, som bruger mange liter af benzin. Men en elbil er ikke entydigt med, at du ikke forurener overhovedet. Det kommer an på, hvor du for din el fra. Hvis du bruger el fra kulkraftværker, kunne du ligeså godt bare have beholdt den gamle benzinbil.

Produktionen af el er nemlig utrolig CO2 udledende, hvis du producerer det på den dårlige måde. Derfor skal du sørge for, at den el, du køber, er grøn. De virksomheder, der tilbyder grøn energi, reklamerer ofte med det, så det plejer ikke at være særlig svært.

Tøj

Tro det, eller lade være, men tøjproduktion er en af de største klimasyndere i verden. De tre hovedgrunde til det er, at tøjproduktionen for det første udleder rigtig meget at producere. Der produceres rigtig meget, og meget bliver ikke genbrugt og bliver hurtigt smidt ud.

Den sidste grund er, at meget tøj faktisk er lavet af plastik. Polyester, som størstedelen af alt tøj er produceret af i dag, er faktisk plastik. Det er også en af de værste typer plast, nemlig mikroplast, som forurener utroligt meget. Kombinationen af disse ting gør tøjproduktionen til en af dem, som forurener og skader mest.

Måderne at komme ud over det er at bruge sit tøj længere i stedet for bare at smide ud. Det er også at købe genbrugstøj, så tøjet for en længere levetid.

Papir og pap poser vs. plastikposer.

Mange reklamerer i dag med deres miljøvenlige poser, lavet af, enten pap eller plastik. Men pap og papir kommer fra træer, som der fældes tusindvis af hver eneste dag for at lave dette produkt. Træerne er nødvendige for at trække CO2 ud af atmosfæren og lave fotosyntese.

Derfor forværre det klimaforandringer utroligt meget, når man begynder at producere mere pap og papir. En bedre løsning er at bruge en rygsæk eller et indkøbsnet, som du kan genbruge mange gange.