Elektrisk motorcykel – Fordele og ulemper

Mange synes bestemt ikke at en elektrisk motorcykel er genial, men ligesom med elbiler, el skateboards, Segways, så er elektriske køretøjer kommet for at blive.

Og allerede nu kan du bestille en elektrisk motorcykel fra flere motorcykelproducenter f.eks. Harley Davidson har lavet deres egen vision af en elektrisk motorcykel.

Prøv at forstille dig en Harley Davidson uden en brændstofmotor men derimod med en elektriskmotor?

Ja det er svært, men det er nu en realitet, og det bliver spændende, at se hvor mange der kunne finde på at skifte fra brændstofmotor til en elektriskmotor.

I denne artikel vil vi komme med nogle fordele der er ved, at skifte brændstofmotoren ud med en elektriskmotor.

Fordele ved en elektrisk motorcykel

Der findes en række fordele der taler for, at skifte din motorcykel med brændstofmotor ud med en der har en elektriskmotor.

Spar penge på brændstof

En af de bedste argumenter for, at skifte din motorcykel med brændstofmotor ud med en der har en elektriskmotor, er at du kommer til at spare en masse penge i brændstof.

Det koster nemlig langt mindre, at oplade en motorcykel med en elektriskmotor end det koster at fylde en motorcykel med brændstofmotor op med benzin.

En opladning af motorcykel koster omkring 10 kr. og en motorcykel koster omkring 80-120 kr. at fylde helt op, hvilket betyder du opnår en stor besparelse ved en elektrisk motorcykel.

Mindre udgifter til service og reparationer

En elektriskmotor har ikke alle de ting der skal have service og kan gå i stykker, såsom olieskift, luftfilter, justering af ventiler, kobling og så videre.

Det betyder også du ikke får udgifter til disse ting med en elektrisk motorcykel, og dermed er den billigere i drift end en motorcykle med brændstofmotor.

Overdrevet hurtig acceleration

Elektriske køretøjer er generelt kendt for, at have en overdrevet hurtig acceleration, og det er ikke nogen undtagelse, når vi snakker om elektriske motorcykler.

Elektriske motorcykler har normalt ikke lige så høj tophastighed, som motorcyklerne med brændstofmotor, men du kommer langt hurtigere op i den ønskede fart med en elektrisk motorcykel.

Ulemper ved en elektrisk motorcykel

Der findes også en række ulemper der taler for, at du ikke skal købe en elektrisk motorcykel.

De er dyre at købe

Elektriske motorcykler er billige i drift, men de er dog stadig væsentlig dyrere at købe end en almindelig motorcykel.

Du er begrænset på batterikapacitet

En elektrisk motorcykel har kun x antal kilometer til rådighed, og når der ikke er flere kilometer tilbage på en ladning, så er du nødt til at komme hjem til en stikkontakt, da den skal lades op igen.

Batterikapacitet kan være med til at begrænse dig meget, specielt hvis du er vant til at køre længere turer.