Er dyre autostole pengene værd?

Dette blogindlæg er sponsoreret

Autostole fås i mange forskellige prisklasser, der varierer fra blot 4-500 kr. til mere end 4.000 kr. Det spørgsmål, som mange stiller sig selv er, hvorvidt det er værd at betale en ekstra sum penge for en af de dyrere modeller?

Det er naturligvis vanskeligt at give et konkret svar på, da der er flere elementer, der spiller ind i denne sammenhæng. Vil man eksempelvis ikke stille sig tilfreds med andet end det bedste, er man også nødt til at betale for det.

Ønsker man blot, at det er en sikker og behagelig autostol, er det ikke ensbetydende med, at man absolut skal vælge en topmodel til over 4.000 kr. Giver du dig i kast med at læse en autostole test, vil du sandsynligvis også opleve, at det ikke er én af de dyreste modeller, der er kåret som testvinder. Det skyldes, at andre modeller giver mere værdi for pengene.

Hvad har de dyreste modeller at byde på?

Vælger du en af de helt dyre modeller, får du selvfølgelig noget, du ikke får, hvis du vælger en billigere løsning.

Eksempelvis er der flere af de dyrere modeller fra Britax Römer, der udmærker sig ved at have integreret SICT (Side Impact Cushion Technology), der giver barnet god beskyttelse i tilfælde af en sidekollision.

Derudover er der også flere dyrere autostole, der har 360 graders rotation. Det medfører, at det er nemt at flytte sædet fra bagudrettet til fremadvendt. Skal det flyttes tilbage igen, er dette også nemt – og det gøres uden at skulle af- og påmontere sædet.

Samtidig medfører dette, at du kan vende stolen mod den åbne dør, når du har parkeret bilen. Det er selvfølgelig en betydelig fordel, da det betyder, at du får lettere ved at sætte dit barn i stolen og sætte selen på.

Ofte medfølgende babyindsats

Til flere af de dyre modeller medfølger der også en babyindsats, som kan anvendes i de første måneder, mens barnet er lille. En sådan indsats er specifikt designet til at give både komfort og støtte til spædbørn.

Samtidig er disse indsatser til nyfødte som regel udstyret med energiabsorberende skumpuder, der gør pladsen mindre. Dermed er du garanteret, at dit barn ligger fladt i en mere bekvem og ergonomisk stilling.

Er det pengene værd at købe en topmodel?

I de fleste tilfælde er det ikke need-to-have, men derimod nice-to-have, du betaler for, hvis du køber en absolut topmodel. Et eksempel på dette er en bund med rotation, der gør det en kende lettere at få barnet ind og ud af bilen.

Dette er også ensbetydende med, at du ikke er garanteret, at en topmodel til 4.000 kr. yder en bedre beskyttelse end en model til 2.500 kr. Du kan sagtens finde stole til et par tusinde kroner, der også er forsynet med SICT, som de fleste topmodeller.