Fordele og ulemper ved at have bil vs motorcykel

Dette indhold er sponsoreret

Der flere hundrede danskere, som hvert år sætter sig på en motorcykel for at opleve landet og vejen på en anden måde, end man kan ved at køre bil. Dog er det langt fra alle, som har økonomien til at eje begge dele, og derfor får du i denne artikel fordelene og ulemperne ved at eje henholdsvis bil og motorcykel. Så kan du bedre tage en beslutning, når det kommer til dit foretrukne transportmiddel. Vælger du dog i sidste ende, at motorcyklen er vejen frem for dig, så kan du se mere om at sælge bil privat her, så du hurtigt kan få kapital til at købe den motorcykel, som du går og drømmer om. 

Fordele motorcykel

Vælger du at købe en motorcykel, så er de rmasser af fordele. En af disse er, at du har langt mere bevægelsesfrihed på en motorcykel, end du har en bil. Mange der har motorcykel beskriver det som en opløftende oplevelse at køre på motorcykel, fordi du bevæger dig i synkronerinsering med maskinen, og dette er ikke tilfældet i en bil. Derudover er en motorcykel ikke pladskrævende, og du kan altså sagtens parkere, hvor end du har lyst til. Derfor er denne god at have i byen, fordi du nemt kan komme ind og ud af de små gader, og du kan parkere din motorcykel steder, hvor biler aldrig ville kunne finde plads. En motorcykel er som regel også billigere end en bil, og du kan altså få mere for dine penge, når du køber en motorcykel. 

Ulemper motorcykel

Når du har overvejet fordelene ved en motorcykel, så er det nødvendigt, at du overvejer ulemperne. I Danmark er der en langt periode på over næsten fem måneder, hvor du ikke kan køre på din motorcykel, fordi der ikke er nogle forsikringsselskaber, som vil forsikre en motorcykel i dansk vejr i vintermånederne og i efteråret. Derfor er det nødvendigt, at du kan komme rundt på andre måder i disse måneder. Derudover er der ikke plads til mere end en enkelt person bag på motorcyklen, og har du en større familie, så er dette ikke en god løsning. Har du behov for at trække større læs, så kan du heller ikke gøre dette med en motorcykel,d a du kun har den plads, som er under sædet. Du kan dog få sidevogne, men dette kan godt give dig en mindre køreglæde, end du ellers ville have, og derfor er det nødvendigt, at du kigger på dine prioriteringer, inden du køber en motorcykel i Danmark som dit eneste transportmiddel. 

Fordele bil

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have en bil i stedet for en motorcykel, så er der meget at vinde. En bil er større, og den har altid flere sæder at gøre godt med, hvis du køber en almindelig model. Selv med en lille bybil, hvor der kun er to sæder, så har du stadig mere bagagerumsplads, og du kan stadig være inde, når vejret ikke er godt. Du kan også køre i bil hele året, da der er forsikring på din bil hele året. Derudover er det også vigtigt at nævne, at en bil er langt mere sikker, hvis du skal køre rundt med børn, og specielt små børn, som ikke kan sidde bag på en motorcykel. Med en bil behøver du heller ikke finde andre former for transport gennem året, og som oftest har du allerede et kørekort til bil, inden du har et kørekort til motorcykel, så denne udgift behøver du ikke betale igen. En bil kan også give dig mere plads, hvis du skal afsted med en barnevogn i bagagerummet, eller du har behov for at koble en trailer til, så du kan komme på lossepladsen. 

Ulemper bil

Når du kigger på ulemperne ved en bil, så er der flere af forskellige årsager. Det er som regel dyrere at skulle købe en bil, hvilket vil sige, at du skal låne penge og skylder penge i længere tid end ved en motorcykel. Derudover kan en bil ikke give dig den samme køreglæde som en motorcykel, når det kommer til at følge vejene, da denne er designet til at holde dig inde i en boks. Derudover er det ikke altid nemt at finde en parkeringsplads, hvor en bil kan holde, specielt ikke i små byer, og dette kan hurtigt komme til at koste dig mange penge.

 

Der er både fordele og ulemper ved at køre i en bil og i en motorcykel, og i sidste ende kommer det an på, hvordan du har lagt dine prioriteringer. Et godt råd er, at du prøvekøre begge dele, inden du beslutter dig for at sælge din bil, eller du begynder at investere i en motorcykel, så du kan være sikker på, at du ikke begår en fejl og udsætter din økonomi for flere slag, end den kan tage.