Gode råd til dig som kigger efter ny cykel til dig selv

En cykel er ikke bare en cykel og det er ikke helt lige meget, hvilken én man vælger til sig selv. Selvfølgelig kan man slippe afsted med at hoppe på en hvilken som helst cykel, hvis man skal fra A til B. Dog er en cykel udvalgt efter personligt behov, bare mere praktisk og komfortabel. Står du lige nu og mangler ny cykel, så kan du med fordel læse med her.

1. Hvad skal du bruge cyklen til?

Der er forskel på om du bare skal bruge én cykel et par gange om ugen eller det rent faktisk er dit hverdags-transportmiddel, hvor der også skal være en tilhørende god cykelanhænger til børnene med. Derudover er det måske cykling på hobbyplan som du dyrker og så er det en helt anden cykeltype du skal udforske, når du køber en ny. Hvilket underlag du forventer at køre på, spiller også en rolle i forhold til cykel valget.

2. Hvor mange gear?

Der er stor forskel på, hvor mange gear der findes på cykler. Du kan eksempelvis vælge fra 3 gear og op til 27 gear. Det handler både om præference, men også behov. Gear kan fås båd som værende indvendige og udvendige på cyklen. Er det hverdagen den nye cykel skal bruges til, så kan du overveje indvendige gear. Ved cykler til eksempelvis professionelt brug, er udvendige mere relevante.

3. Den rette cykelstørrelse

Det er selvfølgelig vigtigt at du vælger en cykel, som har den helt rette størrelse til dig. For at finde frem til denne, kan du med fordel måle din skridtlængde som også er indersiden af dit ben. Dét siger nemlig noget om, hvad stellet bør måle på din cykel cirka. Du kan også lave en mere præcis beregning ved at gange skridtlængde med 0,62.

4. Materialet

Cykler kan fås i forskellige materialer, såsom aluminium, stål og carbon f.eks. Det er relevant at vide, at stål er tungere end de andre og er mere plejekrævende, dog er de typisk noget billigere. Luksuscyklerne er ofte lavet i carbon.

En god cykel har mange fordele

Selvom en cykel uanset standen – bare den virker, altså kan bruges som transportmiddel så går turen bare nemmere med en god én af slagsen. For eksempel når det danske vejr viser tænder og man skal op ad en bakke, så er det bare nemmere, hvis cyklen gør turen nemmere og er let at komme frem på.