GPS til motorcykel VS. smartphone med navigation

Skal du ud, og køre en længere tur på din motorcykel, som du ikke tidligere har kørt, så har du med garanti behov for en GPS.

Der er de seneste 10 år sket meget indenfor teknologi, og nu er GPS funktionen blevet integreret i smartphones, du kan dermed bare trykke på en app, og så har du et kort med navigation helt gratis.

Men er en smartphone med internet tilstrækkelig, eller bør man investere i en GPS, der er speciel designet til en motorcykel.

I dette indlæg vil vi sammenligne disse to GPS’er på hver deres egenskaber indenfor kort og holdbarhed.

Kort

En motorcykel GPS kommer med et pre-installeret kort, som du med jævne mellemrum skal opdatere med en computer, da en motorcykel GPS ikke er tilkoblet internettet.

En smartphone med navigation henter altid det nyeste kort ned på ens smartphone, og er derfor altid opdateret med det nyeste kort.

Men dette betyder, også at smartphonen ikke kan give dig navigation, hvis du kører ind i et område, hvor der ikke er internetforbindelse, eller hvis du løber tør for data i dit mobilabonnement.

Dette problem har en motorcykel GPS ikke, da den har kortet pre-installeret.

Dog er det vigtigt, at nævne at nogle navigations apps til smartphone har en funktion, hvor du kan downloade kortet ned på smartphonen.

Men denne funktion kræver, at smartphonen har en del hukommelse.

Holdbarhed

Holdbarhed er der, hvor en motorcykel GPS virkelig skiller sig ud, og er væsentlig bedre end en smartphone med navigation.

Først og fremmest har producenterne lavet disse GPS’er til motorcykler, og de er derved designet til, at kunne holde til stød, dårligt vejr, og andre forhold.

En smartphone er ikke specielt bygget til, at skulle bruges som GPS på en motorcykel, og du kan dermed risikere, at den går i stykker under brug.

Derudover har mange af producenter der laver GPS’er til motorcykel, også tilføjet et hav af geniale funktioner, som er praktisk under kørsel.

F.eks. Har flere producenter lavet deres GPS’er med en touchskærm der kan bruges med og uden motorcykel hansker.

Konklusion:

Det er vores anbefaling, at du bør købe en GPS der er specielt designet til en motorcykel, da den er bedre ”gearet” til brug sammen med en motorcykel.

Men når det så er sagt, så kommer det selvfølgelig også an på, hvilket behov og budget du har til en GPS.

Hvis dit behov eller budget er minimalt, så kan en smartphone med navigation sagtens bruges, og du spare dermed en del penge ved at bruge den fremfor at købe en GPS til motorcykel.