Hvilke type hjelm skal du vælge?

Det kan være utrolig svært at finde en ny motorcykel hjelm, da der findes et bredt udvalg på markedet. Der findes en del forskellige typer af hjelme, og et hav af forskellige mærker, der producere motorcykel hjelme, nogle af de mest kendte mærker er Bell, Shark, Shoei, osv. De fire mest populære typer af hjelme er følgende: Full Face hjelm, Flip-up hjelm, Open Face hjelm og crosshjelme. De forskellige typer af hjelme er meget forskellige, og vi har derfor lavet en beskrivelse af de forskellige typer af hjelme.

Full Face hjelm

En Full Face hjelm dækker hele hovedet, hvilke giver en god beskyttelse. En Full Face hjelm er den mest sikre type af hjelm, så hvis du ønsker maksimal beskyttelse, så er det denne type hjelm, du skal vælge. På en Full Face hjelm er der et stort visir, der kan holde vind, regn og skidt væk fra ansigtet, og giver en mere behagelig kørsel, hvis der er dårligt vejr. En Full Face hjelm er den mest populære og billigste type af hjelm, og anbefales typisk af mc-forhandlere, da den har bedst sikkerhed.

Flip-up hjelm

En Flip-up hjelm har egenskaber fra både Full Face hjelmen og Open Face hjelmen, da fronten på hjelmen kan vippes op, så den minder om en Open Face hjelm. En Flip-up hjelm vejer normalt en anelse mere end en normal Full face hjelm eller en Open Face hjelm, på grund af funktionen hvor fronten kan åbnes. Sikkerheden i denne type hjelm er god og betydelig bedre end en Open Face hjelm men dog ikke helt på niveau med en Full Face hjelm.

Open Face hjelm

En Open Face hjelm er oftest brugt til, folk der cruisere, hvor behovet for beskyttelse mod regn og vind ikke er nødvendigt. Vægten på en Open Face hjelm er lav, hvilke gør den utrolig behagelig at havde på. En Open Face hjelm kan fås både med delvis visir eller fuldt visir, der beskytter mere mod vind. Hvis du vælger, en Open Face hjelm er det vigtigt, at huske på at sikkerheden i en Open Face hjelm er betydelig dårligere end de andre modeller, hvis uheldet skulle være ude. Generelt anbefales en Open Face hjelm ikke til brug på motorcykler, da sikkerheden ikke er den bedste.

Cross hjelm

En crosshjelm er designet til at køre off-road, og er dermed ikke den bedste løsning til bykørsel eller motorvejskørsel. En crosshjelm er designet til at give maksimal beskyttelse, havde en lav vægt, og havde en god ventilation under kørsel.