Hvor stor motorcykel må man køre som 20 årig?

Hvis du er fyldt 20 år, så må du køre en mellemstor motorcykel med eller uden sidevogn med en maks. motoreffekt på 35kW eller 47.5 Hk.

Der er dog nogle ting der skal være i orden før du må fører en mellemstor motorcykel som 20 årige.

Du skal havde haft kørekørt til ”lille motorcykel”(kategori A1) i mindst 2 år og bestået en praktisk prøve til kategori A2.

Eller du skal aldrig havde erhvervet dig det lille ”motorcykelkort”(kategori A1), men i stedet har du gennemført køreundervisning, samt bestået prøver til ”mellemstor motorcykel” (kategori A2).

Du kan i nogle tilfælde få mellemstor motorcykel kørekort før du bliver 20 år

Der findes dog nogle undtagelser, hvor du kan få kørekort til ”mellemstor motorcykel” (Kategori A2) når du bliver 18 år.

Såfremt du har gennemført kørekort til ”mellemstor motorcykel”(Kategori A2) i forbindelse med ansættelse, værnepligt eller frivillig tjeneste i Forsvaret, Hjemmeværnet eller Det statslige redningsberedskab. Du må kun fører en mellemstor motorcykel i tjenesten, indtil du fylder 20 år.

En anden undtagelse er hvis du er motorcykelmekaniker eller ved at tage uddannelse som motorcykelmekaniker, så kan du få kørekort til ”mellemstor motorcykel”(Kategori A2) når du fylder 18 år, såfremt det bruges i forbindelse med arbejde og uddannelse.

Forløb til motorcykel kørekort

Uanset om det er motorcykel til lille, mellemstor eller stor motorcykel så skal du, som minimum igennem det samme lovpligtige forløb. Det lovpligtige forløb er som følgende:

  • Mindst 29 teorilektioner.
  • Mindst 4 lektioner på lukket bane.
  • Mindst 5 lektioner på køreteknisk anlæg
  • Mindst 13 lektioner på vej

Et forløb er meget individuelt og nogle kan nøjes med de lovpligtige timer, hvor andre har behov for ekstra lektioner.