Hvornår skal du havde kaskoforsikring på din motorcykel?

Når du ejer en motorcykel, du ønsker at bruge på de danske veje, så er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring.

Men om hvorvidt du ønsker, at tegne en kaskoforsikring er helt op til dig, da kaskoforsikring ikke er lovpligtigt.

På trods af at en kaskoforsikring ikke er lovpligtig, så kan det være en god idé, at få lavet en kaskoforsikring på din motorcykel.

Men der er også nogle situationer, hvor en kaskoforsikring ikke giver mening.

Kaskoforsikring er et tillæg forsikring til den lovpligtige ansvarsforsikring, og dækker hvis din motorcykel, skulle blive ødelagt i et trafikuheld, hvor ansvarsforsikringen ikke dækker.

Derudover dækker en kaskoforsikring også, hvis din motorcykel skulle være udsat for hærværk eller tyveri.

Hvis din motorcykel bliver skadet af andre uden du er tilstede, og de derefter ikke efterlader en seddel med deres kontaktoplysninger, så dækker kaskoforsikringen også disse skader.

Kaskoforsikring giver ikke altid mening

En ansvarsforsikring med kaskoforsikring koster oftest en del mere end en ansvarsforsikring uden kaskoforsikring.

Derfor skal du også vurdere om, det kan betale sig at tilkøbe en kaskoforsikring til din motorcykel.

Hvis f.eks. den årlige forsikringspræmie er dyrere end motorcyklens værdi, så er det ikke altid fordelagtigt at lave en kaskoforsikring.

Der er dog nogle, der tegner kaskoforsikring på deres motorcykel, selvom den årlige forsikringspræmie er højere end motorcyklens værdi, da det giver dem sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

Men hvis du har købt en ny eller meget dyr motorcykel, så er det i langt de fleste tilfælde en god ide at tegne en kaskoforsikring på din motorcykel.

Hvis du har leaset en motorcykel, så vil leasingselskabet højest sandsynligt kræve, at du tegner en kaskoforsikring på din motorcykel, og du kan dermed ikke blot nøjes med en billig ansvarsforsikring.

Prisen på kaskoforsikring varierer meget

Prisen på både ansvarsforsikring og kaskoforsikring kan variere meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så du bør altid undersøge markedet for at finde den bedste og billigste forsikring for dig og din motorcykel.

Et godt råd til at finde den bedste forsikring er, at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber, så du har noget at sammenligne med.

Der findes en Forsikringsportal, der gør arbejdet for dig, og du sparer dermed både tid og kræfter på, at skulle indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber.

Ved at indhente tilbud på motorcykelforsikring på Forsikringsportalen, kan du sparer helt op til 30% på din motorcykelforsikring.

Det er gratis og uforpligtende at bruge Forsikringsportalen til at indhente tilbud på motorcykelforsikring.