Oplev den ultimative frihed på to hjul 

Dette indhold er sponsoreret

Traditionen tro er starten på efteråret samtidig starten på årets motorcykel sæson. Efter et par måneder i garagen er det endnu engang tid til at støve den tohjulede af, trække hjelmen over hovedet og køre land og rige rundt ved enhver given lejlighed. I år er de første motorcykler så småt også begyndt at dukke frem på den endnu kolde asfalt, hvor mange lever drengedrømmen ud til fulde, og lever “det frie liv på farten”.

Motorcykler er populær som aldrig før

Motorcykler er blevet særdeles populære blandt danskerne, hvor antallet af indregistrerede motorcykler på de danske veje er steget betragteligt over de seneste år, hvor der ifølge de officielle tal er mere end 160.000 indregistrerede motorcykler i Danmark. Den tidligere så kontroversielle subkultur, som mange stiftede bekendtskab med for første gang gennem biograffilmen Easy Rider i 1969, er i dag gået hen og blevet en hobby på lige fod med de fleste former for fritidssport og udendørsaktiviteter. Motorcykler er ikke længere en hobby forbeholdt for bestemte typer og køn, men er derimod gået hen og blevet en hobby og aktivitet som interesserer et meget bredt udsnit af befolkningen.

Sælg din bil og få råd til en motorcykel

At cruise hen ad landevejen og nyde den frihed som det giver, kræver naturligvis at man investere i en motorcykel. Blandt mange danskere er der en forventning til, at motorcykler er både en dyr og krævende hobby. Sådan behøver det dog ikke at være, hvor der i dag er et stort marked for både nye og brugte motorcykler i forskellige størrelser, hvoraf enkelte brugte modeller ikke koster mere end en ældre brugt bil. Er økonomien presset, kan netop at bytte en brugt bil ud med en motorcykel være din vej ind på motorcykel markedet. Online findes der således flere hjemmesider hvor du nemt og frit kan sælge din bil, og derigennem skaffe penge til en motorcykel. Dette kan du for eksempel gøre på bilhandel.dk under fanen sælg bil

Nyd glæde af de mange fordele ved en motorcykel

Foruden friheden, glæden og adrenalinen som udløses når du fræser hen af vejene, er der mange andre fordele ved at køre på motorcykel. Først og fremmest bruger mange motorcykler langt mindre benzin og brændstof end bilerne, hvilket både er godt for din pengepung samt klimaet. Dernæst gør motorcyklens snævre størrelser det både nemmere for dig at finde en parkeringsplads inde i byerne, samtidig med, at du på en motorcykel kan køre og overhale flere steder på vejene, som ikke ville have været mulig i en stor og bred benzinslugende bil. Med en motorcykel kan du altså ofte spare tid mellem a og b.  Dertil kommer selvfølgeligt det sociale fællesskab som mange oplever at blive en del af, når de rundt omkring møder andre motorcykelentusiaster. Alt i alt er der rigtig mange gode grunde til at købe en motorcykel.

Sommer, Skagen og frihed

Når sommervejret melder sig, ser mange sit snit til at tage på motorcykel træf rundt omkring i landet, hvor særligt mange besøger Skagen, og fortsætter ned langs de jyske kyster. På en motorcykel kan du hurtig og nem tage en lille ferie eller weekendtur uden den store planlægning, hvor alt det kræver er en lille letpakket rygsæk, og mod på at udforske det danske sommerland. Med den rette motorcykel kan rejsen være en oplevelse i sig selv, hvor mange store oplevelser venter forude, for de der er nysgerrige og har mod på at udforske både nær- og fjernområderne. 

Jamen, er det ikke farligt?

Når man fortæller at man køre motorcykel, vil de fleste kende til at blive spurgt om, hvorvidt det ikke er farligt. Det korte svar er jo. Selvfølgeligt er det farligt, hvis ikke man passer på – præcis som når man kører bil eller for den sags skyld cykel. De sidste mange år, har der fra trafikstyrelsen, Rådet for sikker trafik og FDM været stor fokus på at gøre det mere sikker for både bilister, cyklister og motorcyklister at færdes på de danske veje. Flere sikkerhedsmæssige tiltag er taget, og mange kampagner har kørt, for at gøre alle i trafikken mere bevidste om sikkerhed og konsekvenser ved at de færdes i trafikken. Angående sikkerhedsforanstaltninger, er der inden for motorcykelbranchen også sket en stor udvikling i blandt andet hjelme og dragter, som beskytter bedre end nogensinde hvis uheldet er ude. 

 

De mange kampagner og initiativer har også medført, at særligt de yngre motorcyklister er blevet bedre til at køre forsigtigt, hvor gennemsnitsalderen for motorcyklister involveret i et færdselsuheld er steget med 12 år over de seneste 25 år, hvor den gennemsnitlige motorcykelkører involveret i et færdselsuheld i dag er 42 år. Til trods for, at det stadig er langt farligere at køre motorcykel end for eksempel bil, tyder statistikken dog på, at de fleste der kommer ud for større færdselsuheld, er de motorcyklister som dropper forsigtigheden efter mange års erfaringer. Så husk hjelmen, kør forsigtig efter forholdene og overhold reglerne – så er risikoen for uheld betydeligt mindsket.