Pas på mobilregningen når du skal på tur eller ferie til udlandet

Skal du på tur eller ferie til udlandet på din motorcykel, og er du ikke helt opmærksom på, hvordan dit mobilabonnement er strikket sammen.

Hvis du ikke undersøger dit mobilabonnement inden din tur eller rejse til udlandet, så kan det i værste tilfælde blive en dyr fornøjelse.

Hvis du bare har valgt det billigste mobilabonnement så er der stor risiko for, at udlandstelefoni ikke er inkluderet i dit mobilabonnement, og derfor skal du betale ekstra for opkald, sms’er, mms’er og data i udlandet.

Hvis du følger nogle af disse gode råd, som vi nævner i denne artikel, så kan du undgå eller minimere risikoen for at få en kæmpe mobilregning.

Skift mobilabonnement til et med udlandstelefoni

Flere og flere mobilselskaber tilbyder mobilabonnementer hvor udlandstelefoni indenfor EU er inkluderet i prisen, dog er disse mobilabonnementer lidt dyrere.

Men det kan hurtigt betale sig at betale lidt ekstra for et mobilabonnement, hvor udlandstelefoni er inkluderet, hvis du har ønsker om, at have din mobiltelefon med på tur eller ferie.

Er du i tvivl om hvorvidt dit nuværende mobilabonnement har udlandstelefoni, så er det en god ide, at kontakte dit mobilselskab for at få afklaret, hvorvidt du er dækket i udlandet.

Hvis du har glemt at få skiftet dit mobilabonnement, inden turen går ud over Danmarks grænser på din motorcykel, så sender de fleste mobilselskaber en besked med takster i det pågældende land.

Derudover får du også sms-advarsler, når du har nået et bestemt forbrug, så din mobilregning ikke løber fuldstændig løbsk.

Hvis du ikke gider at skifte mobilabonnement, så kan du evt. købe et taletidskort i det land du besøger.

Hold godt øje med hvilket netværk du bruger på færger og krydstogtskibe

Skal du på en færge eller et krydstogt på din tur eller ferie, så skal du passe på deres netværk, da deres takster kan være meget høje, og det kan koste helt op til 60 kr. i minuttet.

Det kan være fristende at surfe, skrive eller snakke i telefon for at få tiden til at gå hurtigere når du er ude på havet, men det bør du undgå, hvis du ikke vil have en stor mobilregning.

For at undgå disse høje takster så skal du holde øje med, hvilket netværk din telefon kobler sig på, eller så skal du sætte den på fly-tilstand.

Den høje pris skyldes primært, at skibets netværk er tilkoblet en satellitforbindelse, som er væsentlig dyre at bruge.