Tips til at finde det bedste sted at få repareret dine køretøjer

Det kan være rigtig svært at finde det rette værksted, hvad enten man skal bruge hjælp til reparation af personbiler, lastvogne og busser. Derfor er det en god idé at undersøge markedet, inden man beslutter sig for, hvor man vil aflevere sit køretøj til reparation.

I denne forbindelse er der naturligvis en række faktorer, der er vigtige at have fokus på. Ved at sørge for at have dette, vil du have lettere ved at skille fårene fra bukkene. Der er nemlig en række værksteder, der ikke har helt rent mel i posen, hvorfor du skal sørge for at undgå disse.

Få altid tilbuddet på skrift

Når du skal vælge et værksted, er der mange ting, der er værd at have fokus på. For langt de fleste spiller prisen selvfølgelig ind, da et besøg på værkstedet kan blive dyrt og omfattende. Netop derfor anbefales det, at du indhenter tilbud fra tre til fem forskellige værksteder.

Oplever du, at der er værksteder, der ikke er villige til at give dig et tilbud på skrift, bør du søge videre. Ved at have indgået en skriftlig aftale om arbejde og pris, er du sikker på ikke at blive snydt. Har du ikke en skriftlig aftale at tage udgangspunkt i, risikerer du at skulle betale for meget.

Værkstedet skal leve op til FDM’s reparationsaftale

FDM (Forenede Danske Motorejere) har lavet en række retningslinjer, som de anbefaler, at alle værksteder følger. Bl.a. stilles der krav til, at værkstedet vil sende skriftlige tilbud. Hertil er der også krav om, at du bliver kontaktet, hvis det viser sig, at reparationen kan blive dyrere end først antaget.

Desuden er det også en fordel at vælge et værksted, der lader sig kontrollere af FDM. Det betyder, at de løbende bliver udsat for stikprøvekontroller, som giver deres kunder en ekstra sikkerhed. 

Der skal ydes mindst tre års garanti på det udførte arbejde

Når et køretøj bliver repareret, er der mange ting, der kan gå skævt. Det er især tilfældet, hvis der er tale om en krævende reparation. For at sætte dig selv i den bedste position, rådes du derfor til at vælge et værksted, der giver mindst tre års garanti på arbejdet. 

Der findes adskillige værksteder i Danmark, der giver tre års garanti på deres arbejde. Det sikrer, at du kan aflevere bilen på værkstedet, hvis du har en reklamation.

Viser det sig, at det er en gangbar reklamation, sørger værkstedet naturligvis for at udbedre fejlen eller manglen. Dog kan der være nye reservedele, som du som ejer af køretøjet skal betale for.