Tjekliste til vedligeholdelse af din motorcykel

Når temperaturen stiger, og solen kommer frem, så betyder det for motorcyklisterne, at det er tid til at finde motorcyklen frem fra vinterhi, og komme ud at køre den første tur. Men før motorcyklen kommer ud af vinterhi, og begynder at trille på de danske veje, så er der en del ting, der skal tjekkes og udføres inden motorcyklen, er klar til årets første tur. Vi har lavet en tjekliste til vedligeholdelse af motorcykel. Vi har fået inspiration til denne tjekliste fra et indlæg på Motorcykelgalleri.dk. Det er en god ide at bruge en tjekliste til vedligeholdelse af motorcyklen, så du er sikker på, du ikke springer over nogle ting.

1. Nyt brændstof

Når motorcyklen har stået stille en hel vinter, så er det første, du skal gøre at skifte brændstoffet på din motorcykel med noget nyt. Benzin bliver nemlig gammelt, og falder i oktan, hvis det ikke bliver brugt. Du kan bruge en pumpe til at tømme tanken for den gamle benzin. Når tanken er tom, så skal du fylde noget nyt benzin på tanken.

2. Skift olie og oliefiltre

Ligesom med brændstoffet så skal du også udskifte den gamle olie og diverse filtre i motoren. Hvis du ikke får udskiftet den gamle olie og diverse filtre, så kan det påvirke motorcyklens levetid og ydeevne.

3. Kontroller batteriet og udskift det hvis det er dødt

De fleste motorcyklister frakobler motorcyklens batteri om vinteren, og oplader det med jævne mellemrum. Hvis du har været så smart at frakoble batteriet i vinteren, og opladet det med jævne mellemrum, så er batteriet højest sandsynligt som det skal være. Men hvis du ikke har fået frakoblet batteriet i vinteren, så har du muligvis et dødt batteri, og så kan du evt. prøve at oplade batteriet, for at se om det kan holde strøm. Hvis batteriet ikke kan holde på strømmen, så er det sandsynligvis bedre at købe et nyt batteri.

4. Kontroller dæk

Når det kommer til dæk, så er det vigtigt, at dæktrykket er korrekt, og dækket ikke er defekt. Dæktrykket spiller en stor rolle i din sikkerhed og i ydeevnen på motorcyklen. Fyld dine dæk med det rette dæktryk, og gennemgå dækkene omhyggeligt for buler, revner eller anden indikation på, at dækket er defekt, før du tager din første tur på din motorcykel.

5. Tjek bremsevæske og kølevæske

Bremsevæske og kølevæske er vigtige for vedligeholdelse af din motorcykel. Du skal derfor altid tjekke for utætheder, og kontrollere om der er nok bremsevæske og kølervæske på motorcyklen. Du kan også tømme motorcyklen for bremsevæske og kølevæske, og så påfylde nye væsker, så du er helt sikker på din motorcykel, er klar til en ny sæson.