Reglerne om MC syn

Ejer du en bil, så ved du sikkert godt at din bil skal til et lovpligtigt syn periodevist. De samme regler er ikke gældende for motorcykel og det er kun i visse tilfælde det er lovpligtigt at din motorcykel skal synes. En motorcykel skal oftest synes ved køb/salg af motorcykel eller, hvis du har importeret en motorcykel fra udlandet du ønsker at få danske plader på. Større eller væsentlige ændringer af motorcyklens konstruktion kan medføre pligt til et syn af motorcyklen. Derudover kan ændring i registreringen også medføre, at motorcyklen skal til et lovpligtigt syn.

Vi har lavet en opsummering om, hvornår du skal havde synet din motorcykel.

  1. Ved ejerskifte af motorcykel, der er fra 5 til 10 år, hvor det er mere end 2 år siden motorcyklen sidst er blevet godkendt til syn.
  2. Ved ejerskifte af motorcykel der er mere end 10 år gammel, hvor det er mere end 1 år siden, at motorcyklen sidst er blevet godkendt til syn.
  3. Ved import af motorcykel
  4. Ved modificering af motorcyklens konstruktions
  5. Ved ændring i motorcyklens registrering.

Forskellige priser på syn af MC

Prisen på syn af MC kan variere en del og du kan forvente en pris der ligger mellem 200 til 600 kr. Prisen variere typisk med, hvor i landet du ønsker at få din MC synet. Syn af MC i København er typisk det dyreste, og hvis du vælger at syn af motorcykel i Aalborg vil du typisk kunne finde en langt billigere pris på syn af MC. Udover området har motorcyklens alder, mærke og stand også en betydning for prisen på et MC syn. Et godt råd til at få den bedste pris på MC syn, er at indhente tilbud fra forskellige værksteder, så er du sikker på du altid får den bedste pris.