Tips til motorcykel ferie

Når du skal på ferie på motorcykel, så er det anbefalingsværdigt, at planlægge hvad du skal havde med og hvor turen skal gå hen i god tid. En ferie på motorcykel kræver en del mere planlægning end en charterferie til Gran Canaria. Denne artikel giver dig en række tips og råd til forberedelse til motorcykel ferien, så du ikke sætter dig på motorcykel og kører på ferie og så mangler halvdelen af dine ting. Eller du ikke har planlagt, hvad du skal gøre hvis motorcyklen bryder sammen halvvejs, eller du er involveret i en ulykke.

 

Huskeliste til hvad du skal pakke til motorcykel ferien

Alle der har været ude at rejse, har prøvet at havde fornemmelsen af at glemme et eller andet. Vi har her på Bikeportalen.dk lavet en huske og de ting du absolut skal havde med som minimum, hvis du skal på ferie på motorcykel. Vi har delt huskelisten op i tre kategorier, hvile er personlige ting, motorcykel og campingudstyr. Camping udstyr er kun relevant, hvis du ønsker at campere på din motorcykel ferie.

 

Personlige ting

Motorcyklen

(Camping udstyr)

Pas GPS Telt
Pung med valuta og Visa/kreditkort Lappegrej Sovepose
Kørekort Ekstranøgle Liggeunderlag
Sygesikring Registreringsattest Lommelygte
Forsikringspapirer Lille værktøjskasse Poser til affald
Toiletsager Førstehjælp kasse
Mobiltelefon + Lader
Tøj
Kamera
Motorcykel tøj
SOS-kort

Hvis uheldet er ude – Hvad gør jeg så?

Hvis uheldet skulle være ude imens du er på motorcykel ferie, så er det vigtigt du har tingene i orden inden du kører afsted. Når du rejser på motorcykel i Europa, skal du medbringe det røde SOS-kort, dette kort er et bevis på din motorcykel er kaskoforsikret. Hvis du ikke har det røde SOS-kort, så kan du få det hos dit forsikringsselskab, eller du kan hente en app til din smartphone fra sos.dk. Hvis du skal kører udenfor EU, f.eks. så vælger mange at deres motorcykelferie skal gå ned igennem Europa og så slutte i det varme Tyrkiet. Da Tyrkiet ikke er med i EU er det en god ide, at få det grønne forsikringskort af dit forsikringsselskab. Det grønne forsikringskort er et bevis på, du har ansvarsforsikring på din motorcykel uden for Europa.