Disse ting skal du havde når du køber en scooter

Står du og skal købe en ny eller brugt scooter, så er der nogle ting, du skal havde i orden samt købe noget udstyr til dig og din scooter. Den første ting du skal, havde styr på er, den lovpligtige ansvarsforsikring ellers må du ikke, kører på din nye scooter på offentlig vej. Derefter skal du havde en styrthjelm, der er lovpligtig og beskytter dig, hvis uheldet skulle være ude. Til sidst skal du havde sikret din nye scooter mod tyveri, så du ikke risikere, at den bliver stjålet.

Ansvarsforsikring er lovpligtig

I Danmark er det lovpligtigt, at havde en ansvarsforsikring på sin scooter, som dækker hvis du laver skader på biler, andre ting og personskader. Hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring på din scooter, så risikere du også at få en stor bøde af politiet, hvis du bliver stoppet. Hvis du ikke har ansvarsforsikring på din scooter, så kan du heller ikke få nummerplader til din nye scooter. Udover den lovpligtige ansvarsforsikring så kan du også tegne en kaskoforsikring på din scooter, som dækker skader på din scooter eller tyveri.

Styrthjelm der beskytter dit hoved ved uheld

Det er et lovkrav i Danmark, at man køre med styrthjelm, hvis du køre scooter eller knallert. Der er nogle tilfælde, hvor du ikke skal bruge styrthjelm, f.eks. hvis du har en lægeattest på, at du ikke skal, køre med styrthjelm eller hvis man f.eks. bærer turban. Hvis man bliver stoppet af politiet, får du en stor bøde, hvis du kører uden styrthjelm, uden en gyldig grund. Det er ikke uden grund, at det er lovpligtigt at bruge hjelm, der er nemlig markant højere risiko for at blive dræbt eller blive alvorligt skadet i trafikken, hvis man kører uden hjelm.

En lås der beskytter din scooter mod tyveri

Hvert eneste år bliver der stjålet mere end tusinde scootere og knallerter i Danmark. En scooter er normalt udstyret med en ratlås og startspærre, men det er desværre ikke nok sikkerhed, hvis tyvene er ude for at stjæle. Det er dermed en god ide at sikre din scooter yderligere mod tyveri ved enten at købe en kædelås eller skivebremse lås, der gør det ekstra besværligt at sjæle din scooter. Der findes også nogle mere avanceret løsninger, hvor der er en sirene, der går i gang, hvis der er nogen, der er ved at sjæle din scooter. En anden god løsning er, hvor du får monteret en GPS et sted på scooteren, så politiet nemt kan spore scooteren, hvis den bliver stjålet.