En bademåtte kan være en god investering til badeværelset, da den sørger for, at du ikke skal træde ud på et koldt og ubehageligt badeværelsesgulv. Hvilken bademåtte man skal vælge, er dog meget individuelt og varierer således fra person til person. I denne artikel har vi derfor samlet en mindre guide, hvorved du kan finde frem til, hvilken bademåtte der er den rette for dig.

Bademåtter findes i et væld af kvaliteter, materialer og farver. Du kan derfor med stor sandsynlighed finde lige netop den bademåtte, som imødekommer dine kriterier. Med et stort udbud af bademåtter kan det dog blive en noget mere kompleks søgningsproces, hvorfor vi har skabt et overblik over både billige bademåtter og luksus bademåtter.

Den billige bademåtte

Der findes mange prisvenlige bademåtter, som forhandles i alt fra bolighuse til dit nærmeste supermarked. Her vil kvaliteten formentlig ikke være særlig høj, men omvendt vil du alligevel risikere, at din bademåtte hurtigt blive beskidt og misfarvet at kigge på. Dette gør sig særligt gældende, hvis du vælger bomuldsfrotté, der kræver at blive vasket flere gange årligt.

En billigere bademåtte er et oplagt udgangspunkt, hvorefter du senere hen kan overveje at investere i én af højere kvalitet.

Den dyre bademåtte

Den dyre bademåtte er til dig, som går meget op i velvære og foretrækker et blødt og behageligt underlag, der hverken trevler op eller bliver slidt at kigge på. Luksus bademåtter ligger oftest i den højere ende af prisklassen grundet mere slidstærkt og behageligt materiale. Disse typer af bademåtter har det oftest også med at holde flere år, hvorfor det også på længere sigt er en investering, der kan vise sig at betale sig selv ind.

Vælger man en af de dyrere bademåtter, kan det være en klar fordel at vælge en i en mere neutral farve, som hermed vil passe ind og ikke ødelægge det æstetiske udtryk til trods for forandring. Er man typen, der ofte finder på nye kreative ideer til badeværelset og derfor løbende trænger til nyt, kan en billig bademåtte være et bedre løsningsforslag. Hermed kan man i takt med udskiftningen også vælge en bademåtte i nye nuancer, som dermed vil harmonere og passe ind.

Dette skal du være opmærksom på

Mens en bademåtte er en ren luksus at have på sit badeværelse, bør man også være bevidst om, at den kan være en ren bakteriebombe. Dagligt udsættes bademåtten for skidt og snavs, hvorfor den bør vaskes med jævne mellemrum. Gør man ikke dette, vil ens rene fødder fra badet i stedet blive tildækket med alverdens bakterier.

Udover at vaske den er det også vigtigt at sørge for, at bademåtten formår at tørre ordentligt. Er din bademåtte hele tiden fugtig eller våd, vil den med tiden begynde at lugte.

Ønsker man ikke at vaske sin bademåtte i vaskemaskinen, findes der også et alternativ: Her kan man i stedet vælge at investere i nogle af de populære bambus eller teaktræ bademåtter. Grundet deres design, sørger de for at skabe godt med luft til fødderne, og samtidig formår de at tørre helt af sig selv.